Smeerschema’s

Smeerschema voor uw machines

Smeerschema’s vormen de basis van uw smeertechnisch onderhoud. In een goed smeerschema wordt tot op onderdeelniveau vastgelegd met welk product, op welk moment, in welke hoeveelheid moet worden gesmeerd.
Het is dan ook van het grootste belang dat we bij het opzetten van een onderhoudsplan tot in detail aandacht besteden aan het opstellen van deze smeerschema’s.

Smeervoorschriften vakkundig lezen

De specialisten van Boccard gebruiken niet alleen de smeervoorschriften zoals die door de leverancier van de machines worden aanbevolen maar ook de eigen kennis en ervaring om een smeerschema op te stellen.

In welke vorm dit schema wordt opgesteld is een keuze die de opdrachtgever maakt. Boccard beschikt over een eigen ontworpen smeertechnisch onderhoud programma. Bovendien kunnen we deze gegevens ook zo opnemen dat ze in ieder ander onderhoudsprogramma geïmporteerd kunnen worden.

Aandacht voor efficiëntie bij het opstellen

Tijdens het opstellen van het smeerschema let Boccard op het creëren van logische looproutes. Daarnaast is een gelijkmatige verdeling van de werkdruk wenselijk om altijd zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Het actueel houden van het smeerschema

Naast het opmaken van smeerschema’s kunnen wij ook bestaande smeerschema’s updaten. De praktijk leert ons dat er door de jaren heen vele wijzigingen plaats kunnen vinden in het machinepark. Periodiek controleren en actualiseren van het smeerschema is dan ook een must!

Bent u benieuwd of het smeerschema voor uw machinepark nog actueel is? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om dit te beoordelen en u te adviseren.

Bel met Boccard via 032 1314620 of maak een afspraak via onze pagina Contact