Perslucht inspectie

Bij de meeste bedrijven wordt vandaag de dag perslucht gebruikt. Bijvoorbeeld voor de aandrijving van pneumatisch gereedschap of voor het besturen van procesinstallaties. Maar perslucht is een relatief dure energiebron en persluchtlekkages veroorzaken dan ook hoge kosten. Luchtlekkages kunnen op het totale luchtverbruik wel tot zo´n 30 % oplopen!   
Daarnaast
kunnen door in een vroegtijdig stadium luchtlekkages op te sporen, storingen aan de (proces-)installaties worden voorkomen. Wat in eerste instantie een kleine, onbeduidende lekkage lijkt, kan na verloop van tijd uitgroeien tot een grote lekkage met grote gevolgen. Met mogelijk zelfs ongeplande stilstand van de productie-éénheid.

Het is dus van dubbel belang om periodiek het luchtnet in uw bedrijf te laten controleren door een deskundige;
Enerzijds om de energiekosten zo laag mogelijk te houden en anderzijds om de betrouwbaarheid van de productie-installaties op een hoog niveau te houden.


Wij kunnen persluchtlekken snel & efficiënt opsporen met onze Ultrasone meetapparatuur. Bij onze werkwijze hoort een duidelijke rapportage met een overzicht van de potentiële besparingen per gevonden lekkage. Zo maken we inzichtelijk dat ee
n investering in een proactief ultrasone lekdetectiecampagne al snel rendabel is!

Minder persluchtlekkages betekent lager energieverbruik en dat betekent ook minder CO₂ uitstoot. Niet alleen uw bedrijfsresultaat wordt er beter van, ook het milieu vaart er wel bij. Wacht dus niet langer en informeer nu naar de mogelijkheden voor uw bedrijf!